Dubrovnik, Kroatia

Dubrovnik er et av de stedene man tenker er en turistfelle og bør styre unna til man kommer dit! Da er du solgt. Dette er en utrolig vakker by med hyggelige mennesker, masse severdigheter, et yrende natteliv og hoteller du bare kan drømme om til forholdsvis lave priser. Hvor enn du går i Dubrovnik er et postkort. 

Byen er en av de best bevarte i middelhavsområdet og står oppført i UNESCO´s liste over verdens viktigste kulturminner. Man føler praktisk talt at man har returnert til middelalderen når man går gatelangs.

 

Dubrovnik, med Banje Beach i forgrunnen. 

Trubadurer som underholder ved inngangsporten til Dubrovniks gamleby.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I høysesongen juli/august er det stappfult av turister her, så fullt av de har innført kvoter, men reiser du i mai eller september unngår du den verste trengselen og kan nyte byen i all sin prakt. Og praktfullt er det. Man går på brostensbelagte gater og suger inn atmosfæren fra middelalderbygninger og hører førnøyd småklukking fra sjøen i i havnen. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Dubrovnik har flere strender å by på, vår favoritt er Banje Beach, som ligger en liten spasertur fra sentrum. Her kan du leie solstoler på stranden eller sitte i restauranten og nyte utsikten med et godt måltid. Sjømaten her er god. Om kvelden gjøres dette om til en ettertraktet nattklubb. 

Banje Beach like utenfor sentrum.

 

"Vannhull" er det nok av i Dubrovnik og om man bare har en langhelg er det begrenset hvor mange man får med seg, men Cafe Buza bør nevnes. Den er ikke helt enkel å finne, man må gjennom trange smug i gamlebyen og en tunnellaktig åpning i bymuren mot havet, men det er verd det! Cafèen er bygget inni fjellsiden på muren og krongler seg nedover i flere nivåer, absolutt ikke handicap vennlig! Den er som skapt for late ettermiddager med et glass vin og bare nyte livet og utsikten. 

 

 

Midt på torget i gamlebyen ligger den elegante restauranten Gradska Kavana. I gamle og ærverdige lokaler har du full oversikt over alt som skjer på torget. Dette er garantert stedet å se og bli sett.

 

Et par restauranter anbefales i Dubrovnik, Nautika og 360*. Nautika ligger like utenfor bymuren og her er det først og fremst utsikten som teller, men maten er helt ok. Velg et bord ute ved muren helt mot sjøen. Da har du oversikt til havet, stranden under og de nydelige murene ut i havgapet. På restaurant 360 degrees er det maten og den kulinariske opplevelsen som er i høysetet , selv om også her er utsikten formidabel. Det koster litt ekstra, men maten, servicen, utsikten og stemningen er verd det. 

Nautika Restaurant utenfor byporten.

Restaurant 360* ved gamlehavnen i Dubrovnik. 

 

Turistbrosjyrene nevner alle severdigheter og går derfor ikke nærmere inn på dem, men en ting man bør gjøre i Dubrovnik er å ta spaserturen oppå muren som går rundt hele gamlebyen. Foruten å være en vakker tur får man også et godt overblikk over byen. En annen ting som ikke nevnes i brosjyrene er å ta spaserturen gatelangs ut av byen. Før sentrum ligger noen av de flotteste 5 stjernes hotellene i byen, alle med fantastisk utsikt. Her kan du sitte på terrassen og spise lunsj, nyte utsikten og føle deg konge. Det er forresten et greit tips når man reiser på et lavt hotellbudsjett. Bo rimelig, men unn deg lunsj eller middag på flotte hoteller i lukseriøse omgivelser, prisene i utlandet overstiger som regel aldri prisene i Norge og opplevelsene blir desto bedre. 

Det er et hav av muligheter når det gjelder flotte hoteller i Dubrovnik. Vi valgte Hotel More som ligger på halvøyen Lapad, 3,5 km utenfor Dubrovnik. Prisen varierer fra 700-2500kr pr natt, avhengig av sesong. Busstopp var like i nærheten av hotellet og bussen stoppet i sentrum utenfor byporten. Hotellet har bra bademuligheter med stige som går ned i sjøen, dessuten er det et lekkert, men lite svømmebasseng. Baren på hotellet ligger i en ombygd grotte og er helt unik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

Nydelig havutsikt fra rommet.

Boblebadet på takterrassen er åpen for alle. For å bestille drikke, trykker man ganske enkelt på en intercom og serveres etter noen minutter. 

Halvøyen Lapad er verd et besøk i seg selv, bademulightene er mange og hele området er svært billedskjønt. Det er dessuten mange koselige restauranter i området med utsikt over bukten.

 

#kroatia #dubrovnik 

 

4 kommentarer

Borghild Terese

11.08.2017 kl.14:38

Vakkert :)

reiselux

11.08.2017 kl.14:45

Tusen takk, Borghild Terese, hyggelig med tilbakemelding.

Silje

19.08.2017 kl.16:35

Så fine bilder! Begynte nesten å lengte tilbake.. Er fantastisk flott der! Vi var der i Juli for noen år siden og bodde i leilighet inne i gamlebyen, men akkurat det anbefales ikke.. 😅

reiselux

20.08.2017 kl.03:21

Hei Silje, takk for tilbakemelding!:-) Ja, Dubrovnik var utrolig flott, kommer garantert til å reise tilbake dit. Synd med opplevelsen din i gamlebyen, ser Airbnb har mange flotte og koselige leiligheter i Dubrovnik nå, lykke til neste gang;-)

Skriv en ny kommentar


Søk i bloggen


Kategorier

Arkiv

hits